Wippee's hamsterikasvatus

Kasvatus
Kasvatan venäjänkääpiöhamsteri roborovskeja värissä normaali ja normaali laikukas.  

Ensimmäinen poikueeni syntyi 05/2011 ja poikueita syntyy säännöllisen epäsäännöllisesti. Kasvatuksessa on tällä hetkellä kolme erillistä linjaa, joissa haluan panostaa ainoastaan normaaliin väriin – myös normaali laikukkailla on oma linjansa, jotka haluan pitää erillään normaali -linjoista. 

Suomen kani- ja jyrsijäliitto ry hyväksyi kasvattajanimeni Wippee's 10.10.2012 ja laikukkaat lisättiin nimen alle huhtikuussa 2014. 

Kasvatuksessa panostan erityisesti eläinten luonteeseen ja terveyteen. En käytä jalostukseen sairaita tai vihaisia eläimiä (ihmistä tai lajitovereita kohtaan). Mukavan luonteen ja terveyden lisäksi pyrin jalostamaan Suomen Hamsteriyhdistyksen standardien mukaisia yksilöitä, jotka pärjäisivät myös näyttelyissä. Näyttelymenestystä käyn koettamassa mahdollisuuksien mukaan useita kertoja vuodessa.

Ennen poikasen varaamista tutustuthan osioon: ’poikanen meiltä’ ja ’lemmikkinä roborovski’.


Minä

Olen vuonna -88 syntynyt naishenkilö ja asun tällä hetkellä Lievestuoreella (Laukaa, lähellä Jyväskylää) – kotoisin olen kuitenkin Porista, jossa asuin noin 21 vuotta. Suuren eläin puolen harrastuneisuuden lisäksi olen opiskellut itseni mm. eläintenhoitajaksi Kokemäellä. Pääaineena olivat pieneläimet ja koirat, mutta mainittakoon, että osaan myös lypsää lehmiä ja hoitaa sikakarjaa. Tämänhetkinen ammattini liittyy myös eläimiin, sillä työskentelen lemmikkieläintarvikeliikkeessä. 


Ensimmäiset hamsterini olen omistanut jo nuorena tyttönä, mutta varsinainen hamsterikiinnostus alkoi vasta ollessani 15 vuotias. Siitä saakka minulla onkin aina ollut vaihteleva määrä hamstereita hoidettavana. 

Näyttelyistä kiinnostuin vuonna 2008, joka olikin viimeinen niitti hamsteriharrastukseeni – sen jälkeen loppua ei ole ollut näkyvissä. Tähän mennessä olen omistanut kaikkia hamsterilajeja ja omaksi suosikiksi on noussut ehdottomasti roborovskit – ne veivät sydämeni heti kättelyssä. Ensimmäinen robopoikueeni syntyikin 28.5.2011.

Minut voi bongata Suomen hamsteriyhdistyksen foorumilta nimimerkillä Katitar.